» Η Εταιρία


Η εταιρία Κ & Ι. Χρυσάφης Ο.Ε. κατασκευάζει φυγοκεντρικές αντλίες νερού από το 1960. Από το 1978 βρίσκεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο 8ο χλμ. παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς στον Δήμο Ιωνίας (Διαβατά). Τηλέφωνα 2310781978,9 και 6979773104.

Στην Ελλάδα προμηθεύει με αντλίες αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και τεχνικές εταιρίες, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης εξάγει αντλητικά συγκροτήματα στην Κύπρο.

» Προϊόντα


Η Κ. & Ι. Χρυσάφης Ο.Ε. κατασκευάζει περισσότερα από 40 μοντέλα αντλιών, σε περισσότερους από 80 τύπους, και με πάνω από 150 παραλλαγές. Τα προϊόντα καλύπτουν εφαρμογές με στόμια (εισαγωγής-κατάθλιψης) από 2 μέχρι 5 ίντσες, ιπποδυνάμεις από 2 μέχρι 200 ΗΡ, παροχές από 10 μέχρι 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα, και πιέσεις μέχρι 200 μ.

Οι φυγοκεντρικές αντλίες Χρυσάφη υποστηρίζουν όλων των ειδών τις κινήσεις:
από μονοφασικούς και τριφασικούς ηλεκτροκινητήρες σε 1450 ή 2900 στρ./1’, θερμικούς κινητήρες βενζίνης ή DIESEL (αργόστροφους ή ταχύστροφους), μέχρι αγροτικούς ελκυστήρες (Τρακτέρ) μέσω PTO. Επίσης καλύπτουν όλους τους τρόπους τοποθέτησης :
μονομπλόκ σε ηλεκτροκινητήρες, βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες, με βάση (λιπαινόμενη) και ελαστικό σύνδεσμο (coupler), με απ’ ευθείας  ζεύξη σε σταθερό πετρελαιοκινητήρα με καρδανικό σύνδεσμο (σταυρό), ή με πολλαπλασιαστή στροφών (PTO). Αρκετά μοντέλα παράγονται με αντίθετη φορά περιστροφής (αριστερά) για ειδικές χρήσεις. Επίσης κατόπιν παραγγελίας χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά στην κατασκευή (ορειχάλκινες πτερωτές ή κελύφη, ανοξείδωτοι χάλυβες στους άξονες και στους κοχλίες).


» Χρήσεις


1.  ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ (Άρδευση) με

α. Τεχνητή Βροχή

- Τροχοί Άρδευσης (Καρούλια) με εκτοξευτήρα (πύραυλο) ή αναπτυγμένους
  διαχυτήρες (ράμπα)
- Σταθεροί Εκτοξευτήρες (πύραυλοι)
- Πολλαπλοί Διαχυτήρες (πολυμπέκ)

 β. Σταγονίδια
 γ. Αγωγούς Ροής
 δ. Υπόγεια Διανομή
 ε. Κατάκλιση

2.  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ (κτηνοτροφεία, πτηνοτροφεία, ιχθυοτροφεία, μυδοκαλλιέργειες, αλιευτικά σκάφη)

3.  ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ (μεταφορά και διανομή, αποστράγγιση, και πλύση)

4.  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΕΣ (κυκλοφορητές, ψύκτες, πιεστικά συγκροτήματα, πλυντήρια, κοπτικά πετρωμάτων, κ.α.)

5.  ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ


» Στόχος


«Ικανοποίηση των αναγκών και απαιτήσεων του πελάτη (με ιδιαίτερο βάρος στον αγρότη)»

1.  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

α. Στην αρχική αγορά. Στην παρούσα οικονομικά δύσκολη εποχή, ιδιαίτερα για τον αγρότη, οι αντλίες Χρυσάφη έχουν την ποιότητα και την απόδοση των καλύτερων ευρωπαϊκών αντλιών με υποπολλαπλάσια τιμή (από 30 - 70% χαμηλότερη).

β. Στην χρήση. Εδώ και 40 χρόνια ασταμάτητα εξελίσσονται καινούργιες αντλίες, πιο αποδοτικές (μεγαλύτερος βαθμός απόδοσης), είτε με βελτίωση του σχεδιασμού, είτε με βελτίωση των κατασκευαστικών μεθόδων. Έτσι οι αντλίες Χρυσάφη έχουν θερμοδυναμική απόδοση ίση ή και καλύτερη των κορυφαίων ευρωπαίων κατασκευαστών, με το πλεονέκτημα της σχεδίασης ειδικά για τις ανάγκες του Έλληνα επαγγελματία. Λιγότερο κόστος λοιπόν (ρεύμα ή πετρέλαιο) για την ίδια εργασία. Χαμηλότερη καταπόνηση σε όλα τα συνεργαζόμενα μηχανήματα.

γ. Στην συντήρηση. Η αξιοπιστία είναι και ήταν ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας από τα πρώτα της βήματα. Όλες οι κατασκευές είναι ενισχυμένες για αντοχή στον χρόνο. Έτσι το κόστος κτήσης  και συντήρησης μοιράζεται σε περισσότερες σαιζόν. Επίσης δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος του επαγγελματία σε βλάβες και επισκευές.

2.  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
α. Πριν την αγορά. Ανάλυση δεδομένων κάθε πελάτη και πρόταση ειδικά για την περίπτωση του.
β. Κατά την αγορά. Πληροφόρηση των χαρακτηριστικών της επιλογής του πελάτη. Προσπάθεια για πλήρη κατανόηση της εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης της αντλίας του. Εγγύηση προσαρμοστικότητας (ικανοποίησης εφαρμογής).
γ. Μετά την αγορά. Εγγύηση καλής λειτουργίας, πλήρης παρακαταθήκη ανταλ-λακτικών για κάθε ενδεχόμενο, παροχή πληροφοριών επίλυσης προβλημάτων και τηλεφωνικά, προσπάθεια για γρήγορη επισκευή σε πιθανή  βλάβη.

» Ελληνικό προϊόν


Οι φυγοκεντρικές αντλίες Χρυσάφη σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και βελτιώνονται συνεχώς με Ελληνική τεχνογνωσία, από Έλληνες τεχνίτες, ειδικά για τον Έλληνα επαγγελματία. Έτσι κερδίζεται πολύτιμο συνάλλαγμα, και εξασφαλίζεται εργασία για αρκετές Ελληνικές οικογένειες. Η προσπάθεια για μείωση του κόστους με ταυτόχρονη αύξηση της ποιότητας είναι συνεχής.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ

Τα προϊόντα του εργοστασίου Κ. & Ι. Χρυσάφης Ο.Ε. σχεδιάζονται έχοντας κατά νου τον Έλληνα επαγγελματία (ιδιαίτερα τον ΑΓΡΟΤΗ) και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα χρησιμοποιεί. Έχοντας λοιπόν τουλάχιστον ίσες αν όχι και ανώτερες αποδόσεις από τις καλύτερες εισαγόμενες αντλίες, υπερτερούν σε αξιοπιστία και τιμή. Η αξιοπιστία επιδιώκεται με την επιλογή αρίστων ανταλλακτικών (τριβείς, οδοντωτούς τροχούς) από κορυφαίους κατασκευαστές, με την αύξηση του βαθμού ασφάλειας της κατασκευής (έδρανα oversize, ανθεκτικότερα τοιχώματα, μικρότερες ανοχές), χρησιμοποιώντας  τους πιο σύγχρονους τρόπους κατασκευής (με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μηχανές CNC για το 95% των ανταλλακτικών), και με ελέγχους που εξασφαλίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος (υδροστατικοί έλεγχοι, δυναμικό ζύγισμα κινητών μερών κλπ). Η αντοχή των αντλιών Χρυσάφη είναι μνημειώδης (με εφαρμογή της προγραμματισμένης συντήρησης).

 

» Μέσα στην εποχή


Η εποχή μας είναι εποχή ποιότητας και ταχύτητας. Η στροφή προς την ποιότητα έγινε γρήγορα αντιληπτή από την εταιρία, με άμεσες ενέργειες για προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η ποιότητα επιδιώκεται από την αρχή, με την ανάλυση των αναγκών της Ελληνικής αγοράς και τον σχεδιασμό των προϊόντων που τις καλύπτουν όσο το δυνατόν πληρέστερα. Έτσι σχεδιάζονται νέα μοντέλα για να καλύπτουν νέες απαιτήσεις ή να ικανοποιούν τις ήδη υπάρχουσες, αρτιότερα.

Συνεχείς επενδύσεις σε νέα μοντέλα εξασφαλίζουν την δυναμική πορεία της εταιρίας στο μέλλον. Βελτιώσεις στα αρχικά σχέδια γίνονται συνέχεια για αύξηση της ποιότητας και της ταχύτητας ικανοποίησης της αγοράς. Οι μέθοδοι κατασκευής προσαρμόζονται στον νέο σχεδιασμό για περαιτέρω βελτίωση. Η δε σταθερότητα της ποιότητας επιδιώκεται με χρήση τεχνογνωσίας από πολλούς χώρους, και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Η εταιρεία προσπαθεί καθημερινά για την ταχύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της αγοράς.

 

 

© 2009 Chrysafi All rights reserved.            Powered by Softways S.A.